flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Юні відвідувачі на екскурсії в суді

18 червня 2021, 14:20

   Наразі у школах розпочали роботу літні табори відпочинку учнів початкових класів. Діти цікаво проводять час разом із своїми учителями, займаються спортом, грають у розвиваючі ігри, ходять на екскурсії.

   Сьогодні, 18 червня 2021 року, до Хорольського районного суду завітали на одну із таких екскурсій школярі 2-го класу місцевої гімназії. Дітям було цікаво ознайомитися із роботою установи, зрозуміти, які завдання виконують судді та службовці апарату.

   На вході до приміщення учнів зустріли працівники судової охорони України. Вони продемонстрували школярам, як працює ручний металодетектор, як здійснюється температурний скринінг, пояснили, які предмети вважаються забороненими і їх не можна приносити до приміщення суду. Діти з цікавістю спостерігали за процедурою особистого огляду, задавали запитання, на які отримували вичерпні і зрозумілі відповіді судових охоронців.

   

 

   Далі 2-класників прессекретар суду Комаренко В.М. запросила до зали судових засідань № 1, в якому переважно розглядаються кримінальні справи. Вона пояснила юним відвідувачів, де утримується обвинувачений, який перебуває під вартою, де місця для інших учасників процесу. Розповіла про роль та значення судді в розгляді справи, пояснила, які категорії справ слухаються судом, навела окремі приклади.

   Після цього діти переглянули мультфільм на правову тематику «Кінь проти Хом’яка», де для вирішення суддею Черепахою пропонувався спір щодо належності майна. Учні пропонували свої версії розв’язання ситуації, що склалася між тваринами, аргументуючи та обґрунтовуючи свою позицію. Вони продемонстрували ерудицію, вміння аналізувати, спостерігати та робити правильні висновки.

   Наприкінці зустрічі було зроблено фото напам’ять, діти подякували працівникам суду за екскурсію. Останні, зі свого боку, запропонували їм відвідати судову установу і в майбутньому, щоб отримати більш широке розуміння про організацію її роботи, функції та призначення, побажали успіхів у навчанні та міцного здоров’я.