flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На «День відкритих дверей» до суду завітали старшокласники

16 вересня 2021, 16:20

 

 16 вересня 2021 року в Хорольському районному суд, як анонсовано, проведено День відкритих дверей.

   В межах заходу до суду завітали учні 9-10 класів Петракіївського НВК Хорольської міської ради Лубенського району разом із своїми учителями. Школярам було цікаво ознайомитися із роботою установи, зрозуміти, які завдання виконують судді та службовці апарату.   

   На вході до приміщення гостей зустріли працівники судової охорони України. Вони продемонстрували відвідувачам, як працює ручний металодетектор, як здійснюється температурний скринінг, пояснили, які предмети вважаються забороненими і їх не можна приносити до приміщення суду. Діти з цікавістю спостерігали за процедурою особистого огляду, задавали запитання, на які отримували вичерпні і зрозумілі відповіді судових охоронців.

 

    

   Далі, діти рушили на екскурсію приміщенням суду. Вони побували в канцелярії суду, де їм розповіли, як матеріали позовних заяв, обвинувальні акти, протоколи про адміністративне правопорушення перетворюються на справи, розподіляються суддям і потрапляють на розгляд.

   Школярі оглянули кабінет судді, приймальну, побували в залі судових засідань №2. Дітям пояснили, як проходять слухання справ, для чого необхідні плазменні екрани в даному приміщенні, як здійснюється розгляд в режимі відеоконференції.


   Потім гості розташувалися в залі судових засідань №1, де заслухали розповідь прессекретаря Комаренко Віти про роботу суду, його структуру, функції підрозділів. Вона навела численні приклади справ, зокрема резонансних, які слухалися Хорольським районним судом останнім часом, розповіла про результати їх розгляду. Школярам роз’яснено особливості здійснення кримінального, цивільного та адміністративного судочинства.

 


  Наприкінці зустрічі гості задавали запитання, висловлювали думки з приводу почутого та побажання завітати до суду знову, взяти участь в судових засіданнях в якості слухачів, щоб отримати нові знання та розуміння про судовий процес. 

  Метою заходу «День відкритих дверей у суді» стало формування позитивного іміджу суду та судової влади в цілому, підвищення обізнаності молоді та громадян про діяльність судових органів, формування у них поваги до права, а також задля покращення доступу до правосуддя та укріплення довіри до судової влади.