flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Екскурсійна поїздка колективу суду на Уманщину

29 вересня 2021, 10:11

   Минулого вікенду колектив Хорольського районного суду побував у Черкаській області.

   Екскурсія місцевими краєвидами розпочалася із селища Буки Уманського району, що виникло в першій половині XVI століття. Назва його пояснюється тим, що тут колись росли букові дерева. Ліси належали польським магнатам Калиновським. Як пояснила нам екскурсовод, відомі Буки ще й першою в Україні гідроелектростанцією, збудованою на річці Гірський Тікич. На території селища природа створила Буцький каньйон, що являє собою оригінальний скелястий берег з виступами сірого граніту, висотою близько 30 метрів. З травня 1975 року цей об’єкт – державна комплексна пам’ятка природи місцевого значення.

 

 
   В місті Умань працівники суду та судді відвідали одне із 7 чудес України - національний дендрологічний парк „Софіївка”. Він входить до числа найвидатніших творінь світового садово-паркового мистецтва кінця ХVІІІ – першої половини ХІХ ст. Парк розкинувся на площі майже 180 га на узбіччі старовинного міста Умань Черкаської області.

   Заснував парк у 1796 р. польський магнат Станіслав Потоцький на честь своєї дружини красуні-гречанки Софії та подарував його у день її янгола, в травні 1802 р. Дивовижні пейзажі, екзотичні рослини, античні скульптури, водойми, каскади, фонтани, кам’яні гроти – все це гармонійно поєднується і створює неповторну атмосферу казки. Цей шедевр вражає відвідувачів своєю красою вже понад 210 років.

 

   На завершення подорожі ми оглянули незвичайний музей кораблів на набережній Осташівського ставу в центрі Умані. Він наразі внесений до книги рекордів України. Майстер, що їх створює, уманець, Микола Чистик виготовляє експонати кораблів різних епох.

 

  Екскурсія видатними місцями Черкащини залишила безліч яскравих позитивних емоцій. Відпочинок видався корисним та пізнавальним, який, сподіваємося, надихне колектив суду на нові звершення в роботі.