flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нагадуємо працівникам суду та присяжним про необхідність е-декларування

31 січня 2022, 10:18

    28 січня 2022 року керівник апарату Хорольського районного суду Надія Лащенко провела бесіду із державними службовцями – працівниками суду на предмет необхідності своєчасного подання щорічної електронної декларації про доходи за минулий рік. Вона повідомила про новели, які цьогоріч мають бути враховані при подачі вказаного документу. Наголосила на необхідності з відповідальністю поставитися до обов’язку е-декларування, на внесенні достовірних даних, які мають бути зазначені та нагадала про дисциплінарну, адміністративну та кримінальну відповідальність, передбачені за вчинення правопорушення, пов’язаного із е-декларуванням.

    Принагідно, Хорольський районний суд нагадує про те, що присяжні, які виконували обов’язки в 2021 році у суді, до 1 квітня 2022 року також зобов’язані подати електронну декларацію.

    Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» присяжні набувають статусу суб’єкта декларування у зв’язку з виконанням ними обов’язків у суді, тому зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається НАЗК.

    Відповідно до ст. 512 Закону України «Про запобігання корупції» органи державної влади (в даному випадку це суд) зобов’язані перевірити факт подання суб’єктом декларування щорічної декларації про отримані доходи у зв’язку з виконанням обов’язків присяжного у суді. У випадку неподання або несвоєчасного подання декларації суд має повідомити про це НАЗК.

    Звертаємо увагу на те, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Сподіваємося на відповідальне ставлення всіх декларантів до передбаченого законом обов’язку е-декларування.