flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо алгоритму дій працівників суду та відвідувачів під час повітряної тривоги

04 серпня 2022, 10:28

    Хорольський районний суд наразі вживає заходів для інформування громадськості про роботу судової установи під час воєнного стану (https://hr.pl.court.gov.ua/sud1628/pres-centr/news/1260967/).

    Вкотре наголошуємо, що під час воєнного стану суди України здійснюють правосуддя та ухвалюють рішення. Робота судів, як і будь-яких установ та організацій, має здійснюватися з абсолютним дотриманням правил безпеки.

    В Хорольському районному суді видано наказ голови суду «Про визначення алгоритму дій під час повітряної тривоги на час введення воєнного стану в Україні». З урахуванням рекомендацій Ради суддів України, розпорядження Полтавської ОВА, Указів Президента України тощо, наказано, зокрема:

  • Суддям зупиняти проведення судових засідань під час оголошення повітряної тривоги.
  • Працівникам суду негайно після оповіщення про повітряну тривогу пройти до укриття.
  • Працівникам суду пропонувати учасникам судових засідань та відвідувачам суду слідувати до укриття.
  • Під час повітряної тривоги заборонити відвідування суду та проведення прийому громадян.
  • Суддям після сигналу «Відбій повітряної тривоги» з урахуванням графіку призначених судових засідань, вирішувати питання відкладення або продовження судового засідання.

    Вказаний алгоритм дій спрямований на мінімізацію загрози життю, здоров’ю і безпеці працівників та відвідувачів суду, має бути неухильно дотриманий у випадку виникнення відповідної ситуації.

    Інформація щодо порядку дій в разі повітряної тривоги на час введення воєнного стану в Україні доведена до працівників апарату суду, суддів, розміщена на інформаційних стендах у будівлі суду, зокрема, і у залах судових засідань.