flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В день української писемності та мови працівники нашого суду долучилися до написання Радіодиктанту національної єдності.

09 листопада 2022, 16:38

    Сьогодні 09 листопада 2022 року дружний колектив Хорольського районного суду Полтавської області вкотре довів, що є частиною великої української родини. Працівники проявили ініціативу та взяли участь. у щорічній всеукраїнській акції «Радіодиктант національної єдності», яка присвячена Дню української писемності та мови. Цього року автором тексту буде письменниця та режисер Ірина Цілик, а читала його народна артистка України Ада Роговцева..

    Служителі Феміди не тільки перевірили знання державної мови, а й підтримали акцію мовного єднання. «Складання офіційних документів потребує володіння належним рівнем державної мови,  тому працівники суду не лише вдосконалюють знання в галузі юриспруденцїї, а й постійно працюють над власною грамотністю. Наразі це важливо та актуально, адже Українська мова в усьому світі – це тренд, а для нас це мова нашої боротьби й незламності. Впродовж всіх століть українська мова зазнавала безліч утисків та заборон з боку різних держав, особливо зі сторони Росії. Однак зараз вона з кожним днем все більше розквітає та набуває нового та переосмисленого значення», – підкреслила керівник апарату суду Надія Лащенко.

    Голова суду Володимир Старокожко з радістю долучився до написання диктанту, та зазначив: «Безумовно, участь у Всеукраїнському радіодиктанті є корисним та позитивним досвідом для кожного з нас, адже це велика можливість перевірити себе на знання української мови. Українці пишуть Радіодиктант національної єдності вже 22 роки поспіль, і це одна з тих традицій, яку не зможуть знищити окупанти»

    «Загальнонаціональний диктант дає можливість ще раз нагадати нашим громадянам наскільки важливою для нас є мова. Адже ще Панас Мирний казав: «Найбільше і найдорожче добро в кожного народу  – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давне життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування». Тому ми з радістю та натхненням підтримали даний захід», – поділилась враженнями від написання диктанту помічник голови суду Світлана Ватуля. 

    «Я дуже люблю українську мову і хочу знати, як я зберегла знання. Диктант - можливість себе перевірити», - зазначила Тетяна Пойда, старший секретар суду.

    Алла Калініченко секретар судових засідань, зізналася: «Писала зі слізьми на очах. Настільки зворушливий текст. Наш дім - це справді наша фортеця, навіть у невеличкій валізі! Шануймося і бережімо свій дім, свою родину, свою Україну!»

  

       Прес-служба суду.