flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Наталія Миркушіна взяла участь в XІ Щорічному судовому форумі «Воєнна трансформація правосуддя»

09 грудня 2022, 13:27

   7-8 грудня відбулася одна з наймасштабшіних подій юридичного життя - XІ Судовий форум Асоціації правників України.  Тема цьогорічного заходу  була «Воєнна трансформація правосуддя».

   Наталія Миркушіна суддя Хорольського районного суду Полтавської області взяла участь у цьому заході разом з представниками Верховного Суду, Верховної Ради України, Офісу Генерального прокурора, Міністерства юстиції України,  міжнародними експертами,  представниками Проєкту ЄС «Право-Justice», суддями,  практикуючими юристами та представниками ЗМІ.

   Експерти обговорили найбільш важливі питання щодо судової реформи як необхідного кроку на шляху до європейської інтеграції; функціонування судової системи під час війни (успіхи, існуючі загрози, рекомендації - погляд зсередини і ззовні); міжнародної та національної санкційної політики; судових процесів про відшкодування збитків з РФ; державної та індивідуальної відповідальності за злочини, вчинені в Україні. 

   Головою Верховного Суду, Всеволодом Князєвим були порушені важливі питання щодо можливості дистанційного правосуддя та необхідності створення воєнних судів.

   Сам захід організовано Асоціацією правників України спільно з Проєктом ЄС «Право-Justice».

Докладніше – за лінком: https://judicialforum.uba.ua


Прес-служба суду.