flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом влаштовано флешмоб до Дня вишиванки за участі адвокатів та прокурорів Хорольщини

18 травня 2023, 11:31

 

18 травня 2023 року, третього четверга останнього місяця весни, щорічно, Україна святкує Всесвітній день вишиванки. Це свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції  і об’єднати українців навколо вишиванки, яка є не тільки символом краси, молодості, наслідування, а й нашим генетичним кодом.

Ідея акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році спала на думку студентці факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича Лесі Воронюк. Вона запропонувала одногрупникам та студентам обрати якийсь один день і всім разом одягнути вишиванки. Її підтримали і задумку втілили в життя. Відтоді ідея поширилася поміж учасниками освітнього процесу різних навчальних закладів, а в подальшому – і в цілому в суспільстві.

Хорольський районний суд з повагою ставиться до українських традицій та символів, із задоволенням долучається до святкування Дня вишиванки. Тому з нагоди свята 18 травня 2023 року за ініціативи голови суду Володимира Старокожка було влаштовано флешмоб – «Єднаймося, бо ми – українці!» за участі працівників апарату суду, адвокатів Хорольської ОТГ Лубенського району та Хорольського відділу Лубенської окружної прокуратури.

Мета заходу - консолідувати правників навколо Дня вишиванки, щоб привернути увагу до цього свята, нагадати кожному про те, що країна, в якій він живе – незалежна, суверенна, з власним генетичним кодом і незламною волею. Так, у цей день, у цей нелегкий час, і суд, і сторона обвинувачення, і сторона захисту – єдине ціле – частина європейської незламної України.

Щиро вітаємо всіх українців з Днем вишиванки! Бажаємо миру, спокою, як у державі, так і в серці кожного, віри і впевненості у світлому майбутньому нашої Батьківщини!

Слава Україні! Героям слава!