flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд резонансної справи про вбивство батьком 6-місячної дитини завершено

08 лютого 2021, 16:01

   08 лютого 2021 року колегією суддів в складі трьох суддів Хорольського районного суду розглянуто кримінальне провадження щодо громадянина К., мешканця села Вовчик Лубенського району Полтавської області, 1998 року народження.

   Обставини справи свідчать про те, обвинувачений К., 04.11.2019 року у вечірній час у власному помешканні, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та у стані, викликаному вживанням наркотичних засобів, кулаками рук наніс не менше 9 травматичних діянь (ударів) своєму малолітньому (6-місячному) сину в область голови, в результаті чого позбавив його життя.
Дії обвинуваченого інкриміновані за п.2 ч.2 ст. 115 КК України, як вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті малолітній дитині.

   В ході судового слідства обвинувачений свою вину у вчиненому категорично заперечив, пояснив, що ніяких протиправних дій щодо сина в той день не вчиняв.

  Дослідивши всі докази по справі, суд одноголосно пройшов до висновку про винуватість обвинуваченого у інкримінованому йому злочині.

   З урахуванням усіх обтяжуючих та пом’якшуючих вину обставин, колегія суддів прийшла до твердого переконання щодо необхідності застосування до нього покарання, пов’язаного із реальним позбавленням волі. Судом враховано, зокрема, те, що обвинувачений К., будучи молодою, фізично здоровою людиною, не вважаючи життя людини найвищою цінністю, безжально, шляхом нанесення численних ударів, холоднокровно вбив свого сина - малолітнього потерпілого К., який не створював для нього ніякої небезпеки, не чинив щодо нього протиправних дій.

   Враховуючи вищевикладене, суд визнав винним та засудив обвинуваченого до 13 років позбавлення волі.

   Вирок суду набирає законної сили через 30 днів, якщо не буде оскаржений стороною захисту чи обвинувачення до Полтавського апеляційного суду.