flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Після кібератаки Електронний суд відновив роботу

20 січня 2022, 16:30

    Після кібератаки, яка була здійснена в ніч з 13 на 14 січня 2022 року на вебресурс державних органів влади, електронні сервіси судової влади також виявилися заблокованими.

    Як зазначають в ДСА України, в цілому вдалося запобігти втраті критичних даних з інформаційних ресурсів, а для відновлення роботи інших судових сервісів паралельно з відновленням серверів, проводиться розгортання нової (додаткової) інформаційної інфраструктури.

    У ДСА України повідомили про відновлення роботи Електронного суду.

    Також, станом на 20 січня 2022 року всі електронні сервіси судової влади відновили свою роботу. 

    Відтак, як зазначають у Державній судовій адміністрації України, повністю відновлено роботу: Єдиного державного реєстру судових рішень; вебпорталу "Судова влада України"; вебсайтів Ради суддів України та Вищої ради правосуддя; поштового сервісу; підсистеми відеоконференцзв’язку; забезпечено доступ судів до мережі Інтернет.

    Забезпечено функціонал центральної бази даних загальних місцевих та апеляційних судів; сервісу відправки судових рішень цих судів до Реєстру; сервісу "Стан розгляду справ"; Контакт центру судової влади та роботи сервісів служби технічної підтримки.

    Завершуються роботи по відновленню: центральної бази даних адміністративних та господарських судів.

    Завершено також основні роботи з відновлення всіх інших важливих інформаційних ресурсів органів судової влади, функціонування яких було порушено внаслідок нещодавньої кібератаки.

    Вживаються остаточні заходи  з налаштування та стабілізації роботи сервісів.

    У зв’язку з продовженням технічних робіт, деякий функціонал відновлених електронних сервісів може тимчасово працювати в обмеженому режимі. 

    Пресслужба ДСА України