flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Військовозобов’язаного засуджено за ухилення від призову

11 травня 2023, 08:05

03 травня 2023 року Хорольським районним судом ухвалено вирок у справі про ухилення особи від призову на військову службу під час мобілізації.

24 лютого 2022 року, у зв`язку із військовою агресією російської федерації, в Україні введено воєнний стан.

Згідно із вимогами Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» під час мобілізації громадяни зобов`язані з`явитися на збірні пункти територіального центру комплектування та соціальної підтримки у строки, зазначені у повістках.

Обвинувачений, військовозобов’язаний громадянин Г., строкову службу у Збройних силах України не проходив, але висновком військово-лікарської комісії визнаний придатним до військової служби під час загальної мобілізації в Збройних силах України, отримав повістку та був зобов’язаний з’явитися на визначений час та дату для відправки до військової частини.

Однак, знаючи про це, без поважних причин, обвинувачений не з`явився до пункту збору для подальшого проходження військової служби, чим прямо ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Свою вину у вчиненому обвинувачений визнав повністю.

Суд, розглянувши справу, затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між ним та прокурором і призначив обвинуваченому покарання у виді 3-х років позбавлення волі з випробуванням 1 рік.

 Вирок суду набере законної сили через 30 днів, якщо не буде оскаржений до Полтавського апеляційного суду.